2009. február 24., kedd

Piskótalap

Cinka néni anyukámnak a barátnője és nagy sütőmester. Ő készítette a tortát az eljegyézsünkre és a polgári lagiznra is.

Itt a Cinka néni piskótalapjának a titka:

300 gr cukrot 7 evőkanál vízben megolvasztunk, de nem főzzük sokat.
Közben felverjük a 6 tojás fehérjét, majd beleöntjük a cukrosvizet és 10 percig verjük.
Ha kihűlt, belepotyogtatjuk a 6 tojás sárgáját is.
Majd belevarázsoljuk a 200 gr lisztet és az egy tasak sütőport.
Zsírozott, liszezett tepsiben, formában, zománcos lábosban sütjük, előmelegített sütőben.

--------------
Megtölteni mi diósan szoktuk, így:
Pépet készítünk tejből és lisztből. Kavargatva hűtjük, h ne keményedjen meg túlzottan.
Kikavarunk egy vajat cukorral.
Összetöltjük a cukros-vajat a kihűlt péppel és ebbe jár a dió.
Esetleg rummal is ízesíthető.

Na de a tölteléket mindenki saját kénye-kedve szerint variálhatja :)

Nincsenek megjegyzések :