2009. február 10., kedd

Kemény dió az ovi-ügy

Ez az ovitéma kikészít...

Ha minden a tervek szerint halad, akkor szeptemberben megkezdem a tanévet. (Pontosabban ha tényleg a tervek szerint halad, akkor nem kezdem meg, de az az érzésem, hogy erről lekéstem.)
Így valamit ki kell találni, hogy Tibikével mi legyen majd napközben.

És gondolkodunk és gondolkodunk...

1. Tibike szeptemberben 2 éves 5 hós lesz, tehát államiba nem vehetik fel törvény szerint. (Csak majd, ha betöltötte a 3-at, vagyis 2010-től.)

2. Állami bölcsőde, magyar csoport nincsen Kolozsváron.

3. Vagyis van magyar bölcsi, de csak magán, semmi kedvünk havi párszáz új lejt adni bölcsire.

4. Lehet a kora ellenére felvennék valamelyik negyedi oviba, ahol mondjuk kevesebb gyerek van, de el akarunk költözni, nem lehet tudni melyik negyedbe, ezért jó lenne, ha valamelyikünk munkahelyéhez lenne közel az ovi, de mindketten a központban dolgozunk, ahol nagy a zsufi a csoportokban.

5. Van nem messze a munkahelyemtől egy 4 órás ovi, oda TALÁN felvennék, (de még nem beszéltem az óvónővel), ki lehetne játszani, h ott járjon egy évet s majd 2010-től átvisszük hosszú programosba, de az ovicserét vajon hogy bírja majd a gyerek?

6. Fel vagyunk iratkozva az egyik oviba, 18. hely a miénk a listán, de úgy tűnik nem fog ősztől új csoport indulni, noha arról volt szó!

7. Bébicsősz. Ez egyérszt drága mulatság, másrészt pedig írtó nehéz lehet egy ügyes nénit/lány kapni, harmadrészt pedig nem ártana a fickónak a szocializálódás.

Következtetés: bele fogok dilizni ebbe az ovitémába.

Ha valakinek van valami ötlete ezzel kapcsolatban, nagyon kérem: SZÓLJON!

3 megjegyzés :

Unknown írta...

Szia Réka, úgy tudom, hogy a központban indult idén katolikusk bolcsode csoport, toborozták egyszercsak a gyerekeket valamikor osszel, erdemes megerdeklodni. Az ovi valtas nem veszes, szerintem, ha egyszer ugy alakul, ki lehet birni. ja, nemkizart hogy rendeallamiba is felveszik, meg akkor is ha nem szobatiszta,ovono fuggo a dolog. kitartast a temahoz...
kingakel

Emese írta...

Szia Réka,
Orsit ősztöl adjuk hosszú programos oviba Bácsban, ott biztosan tudom, hogy 2,5 éves kortól is felvesznek gyerekeket, ráadásul nem is zsúfolt a csoport, kb 20-an vannak, tehát még jó előre se kell lefoglalni. Szimpi kis ovi, jó nagy udvarral, van egy ügyes fiatal ovónéni, meg egy idősebb, váltásban dolgoznak. Tudom, hogy az nektek kicsit messze van, de nem az első eset lenne, hogy a tiétekhez hasonló okokból a városból is hoznak be gyerekeket. Amúgy meg, ha még nem tudjátok, hova akartok költözni, gyertek Bácsba :))
Nem tudom, mennyire jó ez nektek , de ez is egy tipp...
Emese.

Névtelen írta...

Mi is hasonló helyzetben voltunk, tényleg borzalmas... De hátha lesz magyar bölcsőde szeptembertől!
De mondom, mi van per pillanat: Bács nem rossz ötlet sztem. Ha valamelyik román bölcsödében sok klubos baba van, már az is nagyon sokat számít, ha egymást értik. S mi azt is fontolgattuk, mi lenne ha ketten fogadnánk egy babacsőszt, így mindenki jól jár: szülő kevesebbet perkál, dada mégis többet keres, babának van pajtása...