2009. június 29., hétfő

Az ideális stoppos

Tegnap, vasárnap voltunk Cseresznyefesztiválon Magyardécsébe. Gyönyörű hely, rengeteg cseresznye, nagy buli. Azért örültünk, h Tibikét nem vittük...
Erről lehet, h még mesélek, most a hazafelé stopposról.

Előlegbe annyit, h mi rengeteget stoppoltunk egyetemista korunkban és tudjuk, h milyen egy jó "fogás". De amióta autónk van, azóta várunk egy olyan stopposra, hogy: stoppoljon táblával, lehetőleg magyarul (is) írja, h merre készül, legyen hosszú haja és jó nagy hátizsákja. Lehetőleg egyetemista, de ez nem kötelező, ugyebár.
Na, az ilyen stopposra pályáztunk és ha hiszitek, ha nem, ilyen stoppost még nem találtunk azóta, h autóval járunk. Vagy ha mégis, akkor Szentgyörgy táblával stoppol és mi éppen Medgyesre megyünk, (biztos gondolja, hogy disznó kovásznai)...

Nos, a cseresznyefesztiválról későn indultunk hazafelé. Én vezettem, mert Tibi (hogy enyhén fejezzem ki magam) kicsit sörözött.
Dézsen... az út jobb oldalán... na nem lány volt, hanem hosszúhajú fickó. Tábláján: Kolozsvár-Cluj... Hmmm, ígéretes, gondoltam magamban. Megálltam.
Fickó örült, h magyarul beszélünk, 2 mondat után rákérdeztem, h nem-e Udvarhelyi (az e betűi miatt :) ), ennek is örült, persze. A zenénket szerette, valami válogatást nyomott be Tibi, Manowar, Stratovarius, s valami Pokolgép számnak különösen örvendezett. Közben felhívta az anyuja, h merre jár és a fülünk hallatára: "Anyu! Itt minden nagyszerű! Magyarok vettek fel, fiatalok, rokkosok!"
A gyerek lelkes volt, s mi tagadás, mi is, hiszen végre utunkba esett az ideális stoppos. Közben valami benzinkútnál Tibi megállított, h vegyen sört :))) Vett egyet a tagnak is. Ki akarta fizetni, de mi tudjuk, h milyen egy jó stoppolás, tehát szóba sem jöhetett, h ő fizessen.
Végül hazavittük a blokkelé. A Marasti felől értünk be a városba és a monostori utolsó buszmegállónál lakik, szegénynek vagy a taxi lett volna nagyon drága, vagy az éjszaka hátralevő részét legyalogolja.

Közben persze Gimis volt ő is, közös tanárok, stb... (Lajika volt az oszija... szemét mázlista!) szóval volt téma, jókat sztoriztunk, mindannyian lelkesek voltunk :)

1 után nem sokkal itthon voltunk mi is :)

Nincsenek megjegyzések :