2009. június 9., kedd

Tibike a nagyszülőknél

Hát erről is lehetne egy regényt írni. Volt Ő nélkülünk még nagyszülőzni nem is egyszer. De eddig 5 nap volt a rekord, most meg 9-re sikeredett.

Most is ugyanaz a tapasztalat, mint eddig: a gyerek sokkal jobban bírja, mint mi. :D

Voltak Medgyesen a Grevel-ben a játszótéren, akkor Matildéknál, ahol van egy kisiskolás Petra. Egy másik napon Kiskapuson, egy háromgyerekes csládnál. Aztán Sároson, ahol Attila-táti hintáztatta a piros hintával s amit rengetegszer elmesél. (Szereted Attilát? - IGEN! :D )

Akkor a mezőn, ahol a csacsik ugyen nem voltak ott, akiket a multkor láttunk, de volt ott ló, kutya, piros szekér, malac a meséből, bácsik és még ki tudja, h kicsodák és micsodák?

Mindenesetre Neki nagyon élménydús lehetett, soxor "mesél" itthon ezekről az élményekről!

Ami a legeslegjobban meglepett: a gyerek majdhogynem megtanult beszélni a 9 nap alatt, amíg nem láttam! Mikor otthgytam, szigorúan csak szavakat mondott. Mire utánamentem, már vannak 2, 3, sőt nagyritkán 4 szavas mondatok is!

Péda egy nagyonhosszú Tibike-féle mondatra: "Pibike ágyába autó alszik." És ezt annyit jelent, h adjam be az ágyába az autóját, h aludjék vele. :))

Sajnos most nem tudok mindent elmesélni, pedig tényleg észbontó, h miket mond egyszer-egyszer :D

Olyan ééééédike :)
(objektív anyai véleményem szerint)

1 megjegyzés :

babszemanyu írta...

Te, Ákos is akkor "pendült meg" nagyon, amikor először volt nélkülünk szüleimnél. Ő már azelőtt is mondot mondatokat, de a szókincse s a mondatok összetettsége jelentősen fejlődött. Érdekes.