2009. december 7., hétfő

Mikulásra csokiebéd?

Leszívtuk. De jövőre már expert mikulásozó szülők leszünk s hátha mégsem!

Tavalyelőtt már nem emlékszem, h mit hozott az első Mikulás?

Tavaly valami gyümölcsöt a kis cipőbe (23-as számúba). Buli volt, a gyerek egész áldott nap tette-vette cipőből ki, cipőbe be a dolokat. Szerintem ennyit értett belőle. Élvezte. És mi is, ahogy dolgozik a drága :))

Idén már kitettük az összes cipőt az ablakpárkányra, ahogy illik, és reggelre megjött a Mikulás. Elég rosszak lehettünk, mert virgácsot mindhármunknak hozott. Tibikének egy jó nagy csokimikulást, aztán apróságot: mogyorót, mandarint, Kindercsokit.
A jó nagy csokimikulással egész délelőtt eljátszodt. Mondta, h "jajj milyen szép csokimikulás". Egy órán keresztül vetkőztette, míg midnen papírt leszerelt róla :)) Olyan édes volt. Aztán kiült a konyhaasztalhoz, betettük a csoki-őméltóságát egy tányérra és csak nézte, figyelte, tanulmányozta és mondottmondottmondott:
-néé, van zsebe
-mi van a zsebében?
-kabátja van.
-hol a lába? anya! hol a lába? megmondani!
-nééé, van bajussza és szakálla is van!
-a hátán van a zsákja
-mi van a zsákjában? anya! mi van a zsákban? megmondani!

Ez így ment délig. Majd délben megebédelte felét! Egyetlen falat rendes ételt sem evett! :-o Vasárnap volt itthon voltunk mind a 3an és apástól próbáltuk rávenni,h egyék levest, máodikat, s csak utána szegény Mikukást, nem volt kivel tárgyalni! Csokiebéd után nagyot aludt s a kimaradt ebédet ébredés után se pótolta.

Mire azt hittük, h megúsztuk, nyugtatgattuk magunkat, h "áh, egy napról van szó"... Szóval megjött ma az oviban is a Mikulás! Ott is volt egy csokimikulás. Sokkal kisebb, elesettebb, de ugyanakkora becsben volt szegény tartva, mint az előző napi.
És a mai lucskoskáposzta ebéd is ngayjából elmaradt. Valamennyire sikerült meggyőzni a fiamat, h először az ebéd, de aztán 4 kanál lucskos után leállt és benyakalta a fekete mikulás barátját!

Remélem semmi egyéb mikulás nem leselkedik már és holnaptól újra rendes ebédet fogunk enni. :-(

Nincsenek megjegyzések :