2010. június 21., hétfő

Tibi tata 60 éves

Tibi tata, hát nehéz kitalálni: Apa felőli nagytata, ő az első K. Tibor, a fiam meg a harmadik :D

Szegény már kb. 32 éve cukorbeteg, a veséje nemrégiben felmondta a szolgálatot, pillanatnyilag hetente 3x jár dialízisre. Elhatároztuk, hogy nagy bulit csapunk a szülinapja alkalmából.

Ajándékba egy digitális fényképezőgépet vettünk Neki, pontosabban összepótolva Sziliékkel. (Két fiú van a családban, kedves férjem, a big brother és Szili, a kisebb. Neki van egy Iza felesége, de gyerekük sajnos még nincsen. (De ezzel kapcsolatos problémájuk annál több :( )

Nos, ennyien voltunk: Tibi tata és Ibolya mama, Szili, Iza, és mi hárman.

Tibi tata már hetekkel azelőtt kijelentette, h ő készíti az ebédet és meglepetés lesz. Hát meg is lepődtünk, én legalábbis, mert ilyent még életünkben nem láttunk. Egy fél malac a lerben. Egésben megsütve! Eleinte félte, h zsíros lesz v mittudomén miért nem fog jól esni, de hát az nagyn finom volt! Sokkal felülmúlta az előregyártott elképzeléseimet :)


Izával csomót agyaltunk rajta, h süssünk-e tortát, de hát egy cukorbeteg szülinapjára? Igaz, h nem is szereti már az édességet Tibi tata, szóval nehezen tudtunk dönteni, de végülis nem sütöttünk.
Ezt egyedül csak Tibike nem bírta felfogni! Életében először van valakinek szülinapja és nicnsen torta. És persze érdeklődött, hogy miért nincsen? Tibi tata meg magyarázta, h ő beteg lesz ha édességet eszik, ezért nem eszik édes tortát.

Na de estére Tibikében megérett egy újabb kérdés, és fel is tette nekünk:
"Tibi tatának miélt volt malacka alakú toltája?"








És játszótéren nagyapa és unoka:

1 megjegyzés :

Reka írta...

Isten eltesse sokaig, hogy meg sokat tudjon lemenni a jatszoterre az unokai kisereteben !!!!