2009. január 13., kedd

A második Karácsony

Soha nem értettem, s most sem, hogy miért hívják a Szilvestert is Karácsonynak? Mindenesetre Martonosban az öregek mindig így mondták: a két Karácsony. Ami tkp. csak egy volt és egy Szilveszter.

Na szóval 28-án, vasárnap, leutaztunk szentgyörgyre. Ott már nagyon vártak. Ott is volt karácsonyfa, ez is nagyon izgatta Tibikét. És persze ott is járt az angyal...

Hozott egy gyönyörű szép meséskönyvet és gyúrmát, melyet én csak úgy hívok: plasztelin :))

Szentgyörgyön sem telt rosszul, sőt. Csak a medgyesi lazuláshoz képest itt végig rohantunk. Lássuk csak:

Vasárnap érkeztünk és délután már be is ültünk Krisztáékhoz.

Hétfőn délelőtt kicsit otthon, majd ebéd után átjöttek Andrisék (gyerek nélkül, mert a Mantia családban most éppen a hólyagoshímlő tombolt), este ismét Krisztáéknál...

Kedden Tibikét a nagyszülei gondjaira bíztuk és Tibivel ketten összejártuk Felsőháromszéket. Meglátogattuk Kiskászonban Dézsi Emiléket és Csődör Katiékat. Meg persze kimentünk a borvízre, ez soha nem maradhat ki a programból. Ezúttal hatalmas csendet találtunk ott: havas fenyőket, és persze irdatlan-nagy hodeget...
Majd Kézdiszentléleken beugrottunk Saciékhoz és Ilonkáékhoz. Aztán már délután 5 volt mire megérkeztünk Kézdire Izáékhoz, ott ebédeltünk egy nagyonnagyon finomat!
Végül Szabó Zsuzsikáéknál zárult a kör. Még szerettünk voltna elérni Fetésékhez, de ez sajnos nem jött össze, időhiány miatt...

Zsuzsikáéknál találkoztunk azzal a Vikol Lehellel, akivel a Haggard-koncerten ismerkedtünk meg, végre a feleségével is találkoztunk, Katival. Kiderült, h ők is Tamásfalván zárják az óévet - s kezdik az újat, persze :)

Végül lekéstük a fektetést, Tibike már aludt, mire hazaértünk.

Szerdán már 31-e volt, akkor készültünk Golyóékhoz, készítettük a majonézes cuccokat, vinnivalót.

Tamásfalván jól telt... erről lesz egy külön kis bejegyzés, amikor az időm futja.

Csütörtökön este 7re értünk vissza Szentgyörgyre, ekkor volt a családi vacsora, a szalmakrumpli, hal s egyéb finomságok :)

Péntek hamar eltelt, meglátogattuk Dédit. Sajnálom, h Tibike ennyire fél tőle, de mit tudjak csinálni? :( Aztán délután megint Krisztáékat látogattuk meg, de nem otthon, mert nem otthon voltak. Hanem Orsiéknál. Ott volt a buli, kártyázás, Passion-ozás s minden :)) Hálistennek nem kocsival mentünk ;)
Este 9kor átmentünk Borbiékhoz. Ők is akkor értek haza Gyimesből, tehát hamarabb nem lehetett. Éjjel 1ig dumáltunk, kitárgyaltuk a világ dolgait, nagyon jól esett a duma-parti. Mindenesetre mégegyszer mondom, h ezeket az embereket be kéne keretezni s kitenni példaképnek, h mindenki nézhesse-láthassa!

Szombaton pedig már indultunk visszafelé... előtte persze egy fél nap pakolás... :)

Nincsenek megjegyzések :