2009. január 13., kedd

Angyaljárás

Rééég az ideje nem volt ilyen szép karácsonyunk, ugyanis összegyűlt Medgyesen a ki családunk: Csanna, Csapja, Boróci (hugi) a nagy pocakjával, Zalán (sógor), és mi hárman.

Szerdán érkeztünk, az angyaljárás napján, délelőtt. Ha egyezkedtünk volna sem sikerült volna: 1o percen belül érkeztünk mi Kolozsvárról, Hugiék Temesvárról.

Aztán ebéd után a fiúk (Zalán és a két Tibi) elmentek sétálni, h tudjanak nyugodtan járni az angyalok.

Tibike eleinte félt a karácsonyfától, fogta a kezem és nem mert elmenni mellőlem. Az éneklés alatt rám volt mászva. Éneklés... hm... nálunk mindig abba a szobába rakodik le az Angyal, ahol a zongora van, így aztán amikor észrevesszük, h jéééé, megjött... akkor Csapja leül, és kezdődik a Mennyből az angyal és a Csendes éj. Mikor ezeken túlvagyunk, akkor meggyújtunk pár csillagszórót, (a gyertyák már égnek, azokat ti. az angyal meggyújtja, még a két nagyot is, a zongora tartójában.)

Aztán szétszedjük az ajándékokat.

Nagyon jók lehettünk az idén, az angyal ugyanis rengeteg mindent hozott, én csak a Tibike ajándékait sorolom fel.
Kicsiszék! Amikor meglátta, azonnal tudta, h az ővé, azóta is mindenhová viszi és meglehetősen sokat üldögél rajta.
Baba! Amit Pozsony Katri jóvoltából varrtunk rengeteg órán át, de még mindig nincsen szeme, szája és haja is csak félig. Erre azt mondta, hogy BBABBA és nem is törődött vele azóta sem, legalábbis nem jószántából. De ha mondom, hogy símogasd meg a babát, szeresd meg, adjál puszit, feküdj le melléje, ketten aludjatok... akkor szereti, akkor babázunk.
Valami fiúknak való játék. Egy tengeralattjáró és egy hajó, melyeket hatalmas kék csavarok tartanak össze. Van hozzá egy fúrópisztoly, amivel ki lehet csavarni s vissza a nagy csavarokat. Hááát, hogy mekkora játék egy fúrópisztoly!!! Hihetetlen!

Lazultunk pár napig. A ngy asztalt összeraktuk a középső szobába, szét se szedtük, ott folytak a nagy családi kajálások naponta 3szor, illetve minden este a Catan-parti :))

Szombaton Boróék elhúztak Udvarhelyre s mi vasárnap Szentgyörgyre.
Gyönyörű volt!

Nincsenek megjegyzések :