2008. december 18., csütörtök

Kéremszépen a gyerplő... az kicsúszott

...s még csak azt sem tudjuk, h mi volt a hiba? :-o

Az alvásról van szó... Vagy 3 hétig (minimum!) fúrt a szomszéd. Azt hittük, hogy az egész épületet szét akarja bontani, annyit fúrt. Tibike persze nagyon fél a fúró hangjától. Hetekig alig tudtuk összehozni a déli alvást. Elaludt volna, fúrtak, elaludt, fúrtak, mire riadtan, rémülve pattant fel, bőgve. Rémes volt. Hát én azt hiszem, h abban a periódusban és éppen ezért vettem többször is magam mellé a nagy ágyra, s úgy aludtunk tízperceket, amennyiket lehetett két fúrás között.

Summa summárum oda jutottunk, hogy a gyermek nem hajlandó elaludni a saját ágyában. Feláll és állva szopja az ujját. Ha megunta, akkor nyöszörög, s ha nem elégedett a mi reakciónkkal, akkor ez átmegy üvöltésbe. Aztán persze ő győz, áttesszük a mi ágyunkra s ott 2 percen belül elalszik. Ez így megy este is, már pár napja, s a déli alváskor is. A különbség csupán annyi, hogy este, elalvás után simán visszatesszük az ő ágyába, ő ezt meg se hess, csak persze reggel, ahogy megébred, rögtön reklamál s vesszük is be közénk, ez 7 után van, az édesapja felkelése előtt egy félóra, mondom: kb.
Nos, a déli alvás, az nem az a mélyalvás-típus! Akkor ha megmoccintom, rögtön felébred. Ma is már 3-szor aludt el, mert 2-szer megpróbáltam betenni az ő ágyába. Most le kéne mennem a boltba, ami tényleg csak tíz perc, mert a bácsi bódéja itt van a lépcsőházzal szemben, írtó közel. Kéne sütőpor s egy pár ilyen cucc... De nem tudom, h le merek-e menni így, h a gyerek nem az ő ágyában van... Hm...

De nem ez a legnagyobb gond...
Hogy fog visszaszokni arra, hogy az ő ágyában aludjék el? :((
Röhelyes, h nekünk tényleg soha de soha ilyen jellegű gondunk nem volt, születése óta ott aludt, ahová letettük... Hogy mi lett vele? Segítség!!! (Ha van valami jó tippetek ezzel kapcsolatosan: szívesen veszem.)

És még ezután megyünk haza (Medgyes, Szentgyörgy) 2 hétre, majd a gyereket még otthagyjuk, zóval neki 3 hét összesen. Az ágyát nem visszük, végig nagyágyban fog aludni (néha egyedül, néha velünk, attól függ, h hogy lesz hely)... 
Na, majd meglátjuk...

Nincsenek megjegyzések :