2008. október 22., szerda

zá, bi, si, ci, zo, tá...

Olyan jókat beszélgetünk, h erről szeretnék mesélni:

Monja Tibike, h , ha zipzárt lát. Zőt, mostanában azt mondja, hogy zizá, vagy zázá? Nem mindig érthető.

Bi, vagy szisziszli, ez a bicikli.

Si, vagy sisi, vagy sisá? a sisak. Ez a legizgalmasabb. Amit művelt Temesváron is... Az előszobában van egy polc s annak a tetején a motros sisakok. A fekete a Zaláné, a pirosas a Boróé. Hát azt le kellett venni, s oda kellett adni neki... Időnként csak úgy önszorgalomból kifutott a kissrácunk az előszobába, mutogatta őket és magyarázta, hogy si, sisi, sisá, sásá.
Az ő biciklizősisakját pedig ügyesen eldugtuk az este. Kéremszpen feltette és magyarázta, hogy si, sisi. Annyira, h nem tudtam levenni róla. Biciklizősisakban fogyasztotta el az ebédet. Vajon attól félt, h kiesik az etetőszékből??? Nem hinném...

A ci, az a cipő. Ez azóta nagy szám, amióta Feketetón voltunk. Ott ugyebár sok cipőt felpróbáltunk, de amíg nem próbáltunk, hanem nézelődtünk, ő addigis pakolta szét-össze a sok cipőt.

Zo, a zokni, amit fel kell húzni a lábra. Hogy ne járjak mezítláb, hozott már nekem zoknit Tibikém. Letette a lábam elé és mondta, hogy zo!

, mint táska. Ezt is jól tudja. Ha indulunk valahová, akkor mutatja a táskát, h hozzam és mondtja közben, hogy tá.

Összefoglaló: rájöttem, hogy igen sokat hordozzuk azt a gyerkőcöt? Vajon véletlen, h minden eddigi szótagja a menéssel, az utazással kapcsolatos?

Húzzunk zo-t és ci-t a menéshez, vigyünk -t. S lehetőleg ne gyalog menjünk, hanem tegyük fel a si-t és menjünk bi-vel :))

A zipzár az extra, de a legtöbb táskámon van az is!