2008. szeptember 22., hétfő

Bővülő szókincs

Ezennel felsorolom, h eddig milyen szavakat tud a mi kis hősünk!

Az állatok közül megmutatja, hogy csinál a kutya (ezt nem tduom leírni, hogy csinál, mert magyar karakterekkel nem írható le, ugyanis a kicsi száját ki sem nyitja hozzá). Aztán a cica (mnáááá), aztán a tehén (mmm) - ezt kéne látni, olyan kis összecsücsörített száj :D

Ezenkívül "hámm", ez minden, ami kajával kapcsolatos. De mostanában ő szereti fogni a kicsikanalát, és amikor bekapja, akkor mondja, hogy "hámm". Legtöbbször amire bekapja, arra már semmi sincsen rajta. Amit mártott vele, az már régesrég landolt a szőnyegen, a sarokülőkén, az abroszon, a széken vagy a ruháján. Az előkén ritkán.

Ezen kívül van a telefonálás bemutatása, amikor azt mondja, hogy hö vagy ha, vagy ho?... nem csak telefont, hanem bármi egyebet a fülecskéjéhez tart és mondja, hogy "hö".

És amikor valami hangot hall, akkor is azt mondja, hogy "hö". Ehhez felemeli a kicsi tömzsi mutató ujjacskáját. Ha a szomszéd zárja az ajtóját, repülőgép hallatszik vagy vonat... szóval ha valami hangra kell figyelni, akkor azt így jelzi.

Hát kb ennyit beszél a mi nyelvünkön a mi kicsi fiacskánk, de ezen kívül sokmindent mond a saját nyelvén és annyira tud mutogatni, hm-getni, nyávogni, sírni, huncutkodni, hogy mi majdnem száz százalékosan megértjük Őt! :)

Nincsenek megjegyzések :