2013. február 4., hétfő

Édes-ségek

Azt mondja Laca egyik nap, hogy Karcsikával főztek az óvodában. Kérdi Boró, hogy hogy beszéltek Karcsikával? (mert ez a fiúcska alig-alig ért magyarul)
-Hát Karcsika tud egy kicsit románul! - mondja Laca nagy lazán :)

***

Kézmosás közben megszólal Laca. (A kézmosást úgy kell elképzelni, hogy Bálint áll a wc tetején és odahajol a csaphoz. Jutka egy kicsiszéken áll, csimpaszkodik és szintén odahajol. Tibor és Laca elérik a földről is... Mikor már 3-an törülköztek és már csak Lacával ketten maradtunk, azt kérdi:
-Jéka néne! Vajon mi lehet az a Hókusz?
-Hókusz? Hát szerinted vajon mi lehet?
-Azt hiszem, hogy egy fajta pók!

(Természetesen a Törpös rajzfilmet nézték a napokban.)

***

Ugyanezen kézmosás végén Laca mutogatja a törülközöjén a betűket. Kérdem, h mit ír rajta, azt mondja nem tudja. Felajánlom, h elovlasom neki.
-Az írja: LACA.
-Nem jól írja!
-Nem jól? Hát miért nem jól?
-Azt kéne írja, hogy SAM! (Fireman Sam, rajzfilm ez is, persze :) )

***

Szintén a törpös rajzfilmek némelyikében, szerepel egy Melák nevű óriás, aki egyik részben Hókuszpóktól követeli a kaját. A száját mutogatva ismételgeti: csemegét ide!
A két nagyfiú, Tibor és Laca nagy bőcsködözve járkálnak fel s alá a házban, mutogatják a szájukat és üvöltözik, h "csemegét ide". Boróval mosolygunk a konyhában rajtuk, egyszer megjelenik Bálint hasonló mozdulatokkal (ami a lépéseket és a szájmutogatást illeti), s magyarázza: "csemámmáá"

***

-Az árvíz egy olyan fajta víz, ami elfoglalja az utakat! (ez is Lacától származik.)

***

Jutkának egy vajas-sajtos-uborkáskenyér vacsoránál, (talán a vajról?) eszébe jutott valami és elkezdte a cérnahangján motyorogni:
Cilmoscica jaj,
Hováletta vaj,
Ottlátoma bajusszon,
Mostleszneked jaj.

Nagy csend lett, mind odafigyeltünk és olyan boldog lett, h másodszor is végigmotyorogta. De persze mire Zalán kiért egy filmezővel, arra már nem tudtuk mégegyszer kicsalni belőle. De mivel jól megdícsértük, hát Laca sem akart lemaradni, ő 4szer egymás után énekelte el :)


Nincsenek megjegyzések :