2008. szeptember 30., kedd

Problémás skype-olás

Sokan panaszkodnak, h nem válaszolok a skype hívásra. Barátok, rokonok, ismerősök. Hát kéremszépen ez tévedés: Írásban általában válaszolok, csak a hívásra nem. Elmagyarázom:
Előszöris ritkán lépek be, mert inkább a Yahoo Messengert használom. Ha belépek, az legtöbbször azért van, h Tibivel tudjak kommunikálni, ti. neki a cégnél skype van. Nos ha valaki hív, akkor több lehetőség is van:

1. Tibike alszik.
a. le van halkítva. Ez szerencsés eset, mert Tibike sem ébred meg. Viszont én sem hallom, h csenget, tehát esély sincsen rá, h felvegyem.
b. nincsen lehalkítva. Ilyenkor hanyatt homlok rohanok, h nyomjam ki a hívót, h Tibike nehogy az istenért felébredjen.

2. Tibike nem alszik.
a. itthon vagyunk és lehalkítva maradt: Semmi esly, h észrevegyem a hívást.
b. itthon vagyunk és hangosan cseng: Tibike azt mondja, hogy "hö". AKkor felveszem, beszélni kezdek. Ő akkor jön, mászik rám, a mikrofont el akarja szedni, ha nem adom oda, akkor hiszti... Szóval beszélni lehet, de elég problémás.
c. elmentünk itthonról... Igen, sokszor van olyan, h elmegyünk itthonról, de a gépet bekapcsolva hagyjuk.

Nos, mint a fentiekből kiderül, elég nehéz bennünket skype-on elérni.

És most azt is elmondom, hogyan jutott eszembe erről írni: tegnap Tibike elalszik, belépek a skype-ra Tibivel csettelni, mert máshogy nem sikerül elérnem az uramat. Közben hív Erika. Nem hangos, de látom a hívást, mert itt ülök a gép előtt. Felveszem, h ne szerezzek magamnak egy újabb haragost. Tibikét egy óra alvás után feldumálom. A gyermek nyűg egész nap. Vissza nem alszik. Nekem elmaradt a mosogatás, el a főzés, el minden. (Virslit ebédelt a gyermek, mert esélyem sem volt levest főzni ezek után.) Ideges voltam és edöntöttem, h továbbra sem válaszolok a skype-ra.
Javaslatom: Hagyjatok írásban üzit s majd visszahívlak, amikor időm van és a helyzet is megfelelő. Kérlek ne haragudjatok rám emiatt. A megértést köszönöm!

Nincsenek megjegyzések :